HAZEL SOMKAYA

Özgeçmişi

Hazel SOMKAYA 1995 yılında Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğretimini Acıpayam/Denizli'de tamamladıktan sonra liseyi Acıpayam Anadolu Lisesi'nde okudu. Daha sonra 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlayıp 2016 yılında Mezun oldu.

İzmir Barosu bünyesinde avukatlık stajını tamamlayıp stajdan sonra yaklaşık iki sene İzmir'de avukatlık yaptıktan sonra Denizli/Acıpayam'da kendi hukuk bürosunu açarak avukatlık mesleğini orada ifa etmeye başladı. Hala da orada çalışmaktadır.

2022 yılından bu yana da arabuluculuk görevini de yapmakta ve bunun yanında Ticaret Hukuku alanında da Uzman Arabuluculuk yapmaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Acıpayam İlçe Örgütü'nde 2019-2023 yılları arasında İlçe Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Daha sonra 2023 yılında tekrar Cumhuriyet Halk Partisi Acıpayam İlçe Örgütü'nde ilçe yöneticisi olarak seçilmiştir. Hemen akabinde Eylül 2023'te yapılan Olağan İl Kongresi'nde, İl Başkanı Ali Osman Horzum yönetiminde İl yöneticisi olarak seçilmiştir. Şu anda da Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Yönetim Kurulunda İnsan Haklarından Sorumlu İl Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.